چکش هیدرولیکی همیشه بر روی بیل مکانیکی نصب می گردد. این چکش که در بعضی اوقات پیکور نیز نامیده می شود، توانایی تخریب بسیار بالا را دارد تا جایی که هر گونه سنگ طبیعی و مصنوعی را تخریب می کند و معمولا برای تخریب در ساختمان ها استفاده می گردد.
نحوه کار این محصول به این شکل است که، با فشار روغن هیدرولیکی که در پشت آن قرار دارد، به صورت دارکوبی شکل به نقطه هدف ضربه وارد کرده و با توجه به سختی هدف شدت و سرعت ضربه را تغییر می دهد.
چکش هیدرولیکی نصب شده بر روی بیل مکانیکی با حرکت پیستون و ضربه زدن به قلم پیکور ، نیرویی آنی به سنگ ، بتن و یا هر جسم سخت دیگری وارد میکند و باعث تخریب آن میشود.
حرکت پیستون در سیلندر توسط روغن هیدرولیک که به وسیله شیلنگهای هیدرولیکی از بیل مکانیکی منتقل میشود انجام میگیرد. به این صورت که روغن هیدرولیک به قسمت جلویی پیستون منتقل شده و باعث میشود پیستون به طرف بالا حرکت کند. وقتی پیستون به بالاترین نقطهی مشخص شده میرسد، روغن از طریق کانالهای تعبیه شده به ریگلاتور منتقل میشود.
ریگلاتور نیز مسیر روغن هیدرولیک که جلوی پیستون است و باعث بالا رفتن پیستون میشود و روغن هیدرولیک را با سرعت به پشت پیستون هدایت میکند که باعث پایین آمدن پیستون به صورت آنی و ضربه زدن به قلم پیکور میشود.
چکش های هیدرولیکی (پیکور) به منظور های مختلفی می تواند استفاده شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
شکستن قطعات بزرگ سنگ، ایجاد شکست اولیه و شکست ثانویه (ایجاد آتشباری ثانویه) در توده سنگ، تخریب پی های بتنی، عمرانی و راهسازی، حفاری تونل، پی کنی، کانال کنی و گودبرداری در سنگ، رگلاژ و لق گیری در تونل، قله شکنی پس از انفجار در معادن و پروژه های عمرانی، حفاری ترانشه در سنگ و راه سازی، تخریب بناهای قدیمی، حفاری معادن خصوصا حفاری به صورت باطله برداری و تخریب بتن.
چکش هیدرولیکی وسیله ای است که بر روی بیل های مکانیکی، گاه برای مصارف خاص بر روی وسایلی که بدین منظور ساخته شده اند، نصب می گردد و
.از هیدرولیک چکش هیدرولیکی، انرژی مورد نیاز را کسب می کند
کاربرد چکش هیدرولیکی (پیکور) برای حفاری در سنگ های بدون درز و شکاف دارای مقاومت کم و یا در سنگ های دارای مقاومت فشاری بالا و شدیدا درز دار، مقرون به صرفه است ودر حفاری تونل های معدنی و غیر معدنی چکش هیدرولیکی کاربرد فراوانی دارد
چکش هیدرولیکی (پیکور) به ویژه در مناطق شهری و تونل هایی که در آنها آتشباری خطر آفرین یا بدلیل موارد ایمنی و زیست محیطی ممنوع و یا محدود می باشد کاربرد بالایی دارد. همچنین در مواقعی که تکنولوژی آتشباری، مواد و مصالح آن و مهارت لازم به راحتی در دسترس نباشد استفاده از چکش هیدرولیکی (پیکور) برای حفاری کاربرد ویژه ای دارد
: موارد استفاده از چکش هیدرولیکی (پیکور)
: چکش های هیدرولیکی (پیکور) به منظور های مختلفی می تواند استفاده شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد
شکستن قطعات بزرگ سنگ، ایجاد شکست اولیه و شکست ثانویه (ایجاد آتشباری ثانویه) در توده سنگ، تخریب پی های بتنی، عمرانی و راهسازی، حفاری تونل، پی کنی، کانال کنی و گودبرداری در سنگ، رگلاژ و لق گیری در تونل، قله شکنی پس از انفجار در معادن و پروژه های عمرانی، حفاری ترانشه در سنگ و راه سازی، تخریب بناهای قدیمی، حفاری معادن خصوصا حفاری به صورت باطله برداری و تخریب بتن
دو مورد مهم در انتخاب چکش های هیدرولیکی (پیکور) برای بیل های مکانیکی
نصب هر چکش هیدرولیکی بر روی بیل مکانیکی نیاز به بررسی این دو پارامتر عمده دارد
وزن چکش هیدرولیکی (پیکور) برای تعادل بیل مکانیکی
ظرفیت پمپ هیدرولیکی بیل مکانیکی برای تامین انرژی مورد نیاز چکش هیدرولیکی